Dit is een kleine verzameling van vragen die aan Personal Slim gesteld zijn in de loop der jaren. Misschien helpen de antwoorden ook u verder, iets niet duidelijk of wilt u graag meer weten? Stuur ons een bericht! Wanneer uw vraag interessant kan zijn voor al onze bezoekers delen wij deze ook op deze pagina.

Veelgestelde vragen en tips en trucs!

 • Wat houdt afvallen in?

  Het menselijk lichaam heeft voor zijn functioneren energie nodig. Deze energie wordt geleverd door ons voedsel. Wanneer je evenveel energie (kcal) eet als het lichaam nodig heeft, dan blijf je op gewicht. Als je echter minder kcal eet dan het lichaam nodig heeft, dan worden de vetreserves aangesproken. Hierdoor val je af. Het is wel van belang om niet te weinig te eten. Over het algemeen geldt dat 1200 kcal per dag de minimale hoeveelheid energie is, waarbij alle benodigde voedingsstoffen nog aanwezig zijn in het dagmenu. Daarom is het belangrijk om minstens 1200 kcal per dag te gebruiken wanneer je af wilt vallen.

 • Wat is de werkwijze van Personal Slim?

  Tijdens het Personal Slim programma, stellen we trainingsprogramma voor je samen dat is afgestemd op jouw achtergrond, conditie en doelstellingen. Behalve sport, spelen ook voedingsadvies, lifestylebegeleiding, coaching en fysiotherapie hierin een belangrijke rol.

  In een vragenlijst vragen we je eerst naar je dagindeling, je werksituatie, je eet- en drinkpatroon, sportieve en medische geschiedenis, je hobby’s, enzovoort. Uiteraard blijft die informatie tussen jou en Personal Slim. 
Daarna volgt een intakegesprek met je personal trainer. Samen met hem of haar bespreek je jouw wensen en doelstellingen.

  De trainer legt je uit wat zijn werkwijze is en overlegt met je welke trainingsvormen bij je passen. Vervolgens stellen we je trainingsmethode samen, volledig op jouw maat gemaakt. Ook de voeding- en lifestylecoach speelt een belangrijke coachende rol tijdens je programma. Tijdens de twee wekelijkse consulten wordt een gezond voedingspatroon aangeleerd die bij jou en je doelen past. Daarnaast is er veel aandacht voor je levensstijl. Wat zijn je valkuilen en welke dingen doe je al heel goed. Tijdens de lifestyleconsulten wordt er gewerkt naar een gestructureerd en gezond leefpatroon.

 • Wordt bijvoorbeeld fysiotherapie vanuit de zorgverzekering vergoedt?

  Ja, in veel gevallen wordt fysiotherapie uit het programma door de zorgverzekeraar vergoed. Wil je graag weten wat jouw zorgverzekeraar voor jou vergoedt en wat deze naast fysiotherapie nog meer voor je vergoedt? Neem contact met ons op, wij helpen je verder.

 • Kan iedereen aan het Personal Slim programma deelnemen?

  De mate van inspanning stemmen we af op jouw dagelijkse bezigheden, waarbij we iedere keer nieuwe doelen stellen. Dit zorgt ervoor dat het programma te allen tijde afgestemd is op het individu. Het Personal Slim programma is voor iedereen, van jong tot oud, van beginnende sporter tot ervaren atleet.

 • Hoe vaak moet ik trainen bij Personal Slim?

  Om een zo hoog mogelijk rendement uit je programma te halen is minimaal 2 keer per week trainen aangeraden door onze Personal Trainers. Tijdens je programma wordt zoveel variatie en mogelijkheden qua beweging aangereikt dat dit haalbaar is.

 • Kan ik als vegetariër of veganist krachttraining volgen?

  Kan je als vegetariër of zelfs als veganist aan krachttraining beginnen? Heb ik de dierlijke proteine / eitwitten niet juist nodig voor een goede spieropbouw en herstel? Vragen op en over dit onderwerp beantwoorden wij graag, zelfs een van onze Personal Slim trainers is veganist en kan je hier alles over vertellen.

 • Zijn er kosten verbonden aan het adviesgesprek en wat leer ik hiervan?

  Nee, het vrijblijvende adviesgesprek is geheel gratis en verplicht je tot niets. Tijdens het adviesgesprek stellen we ons voor en leggen we het Personal Slim programma uit en de mogelijkheden die we daarin aanbieden. Vervolgens worden er aan u nog wat vragen gesteld zodat wij kunnen bepalen welk programma bij jou past. Daarna is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Vaak zijn er tijdens een adviesgesprek een Personal Trainer en een Voeding- en Lifestylecoach aanwezig.

 • Kan ik ook kiezen uit onderdelen Personal Slim programma’s?

  Ja, je kunt ook kiezen voor alleen Personal Training, alleen begeleiding in Voeding- en Lifestyle. Zo zijn er nog vele andere mogelijkheden. We adviseren daarom altijd een gratis adviesgesprek.

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK AANVRAGEN?

Naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

DIRECT TIPS ONTVANGEN?

ONTVANG DIRECT 27 GEZONDHEIDSTIPS!
Doe mee met de 6 weken verander challenge! Klik op deze link en ontvang direct 27 voeding-, trainings- en gedragstips van

Personal Slim!

– GROETEN VAN HET PS TEAM! –