Gezond leven - Live Your Life!

Het geheim van je goed voelen bestaat uit het veranderen van je leefstijl. Om gezond te zijn, blijvend af te vallen en lekker in je vel te zitten heb je een totaalpakket nodig. In het Live Your Life programma ligt de essentie op deze verandering. Het is een uniek programma waarin gezond leven, beweging, het aanleren van een gezond voedingspatroon en het aanleren van een gezonde leefstijl centraal staan. Het Live Your Life programma is het meest complete programma van Personal Slim waarbij een heel team van professionals is verbonden. Het programma richt zich op gedragsverandering.

GEZOND LEVEN

Gezond leven wordt voor steeds meer mensen een belangrijk aandachtspunt. De meeste mensen vinden het echter moeilijk om dit punt aan te pakken. Ze weten vaak niet waar ze moeten beginnen en hebben geen idee op welke manier ze dit moeten aanpakken. Uit eindelijk vergt een verandering van leefstijl ook de nodige aandacht. Iets in je leven structureel veranderen bereik je niet in een dag. Sterke nog, het duurt minstens 99 dagen om een structurele verandering onderdeel te maken van je leefstijl. Gezond leven wil eigenlijk iedereen wel, maar je hebt een vastomlijnd plan nodig om dit aan te pakken. Het Live Your Life programma is hierin de uitkomst.

ONDERDELEN

Screening door onze fysiotherapeut
Vitaliteitsgesprek psycholoog
Keuze uit onbeperkt indoor en outdoor bewegen
1 of 2 sessies per week Personal training
Intensieve begeleiding in voeding en leefstijl door je voedings- en leefstijlcoach (diëtist)
Begeleiding via onze Personal Trainer App
Regelmatig meetmomenten

COACHING

Tijdens dit programma word je intensief begeleid door je eigen Personal Trainer en Voeding- en lifestylecoach. Daarnaast kunnen de fysiotherapeut of psychologe indien nodig een rol vervullen binnen je programma.

BEWEGING

Tijdens het programma kun je kiezen uit verschillende onbeperkte bewegingsprogramma’s, namelijk het outdoorprogramma of het indoorprogramma. Outdoor programma: Bootcamp Light, Bootcamp Regular, Bootcamp pro Kickbox en SLIM training. Indoor programma: eGym, Less Mills groepstrainingen, functional training, Yoga, groepstrainingen in ons inpandige zwembad, fit en vitaal en nog veel meer. De ene keer sport je in de sportschool, de volgende keer in het bos, in het zwembad, op de fiets, op een hindernisbaan of neem je deel aan een gaaf evenement. Veel variatie, nooit verveling.

DUUR

3, 6 of 9 maanden

KOSTEN

Vraag een adviesgesprek aan om de kosten en eventuele vergoedingen door te nemen.

DIRECT TIPS ONTVANGEN?

ONTVANG DIRECT 27 GEZONDHEIDSTIPS!
Doe mee met de 6 weken verander challenge! Klik op deze link en ontvang direct 27 voeding-, trainings- en gedragstips van

Personal Slim!

– GROETEN VAN HET PS TEAM! –

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK AANVRAGEN?

Klik hier

7 WAARDEVOLLE TIPS VOOR EEN GEZOND LEVEN

 • TIP 1 Training

  #1 Train met een doel

  Als je met een trainingsprogramma begint is het wel zo handig om een doel(stelling) te hebben, anders ben je als een schip dat zonder koers op zijn bestemming af gaat. Het zal zijn eindbestemming van een gezond leven nooit bereiken. Dat klinkt vanzelfsprekend maar in de praktijk blijkt nog steeds dat veel sportschoolbezoekers maar wat doen als het om fitnesstraining gaat.
  Dit onstaat deels uit onwetendheid en deels uit gebrek aan focus (daarover later meer). Als je als beginner je algemene conditie en kracht wilt verbeteren volstaat een basisprogramma. Met een basisprogramma wordt zowel je conditie als je kracht gestimuleerd en als je jezelf voldoende blijft uitdagen, wordt je zowel fitter en sterker. Na 6 weken wordt het tijd om wat gerichter te trainen en moet ook je programma veranderen. Wees duidelijk in wat je wilt en train met een programma dat er voor gaat zorgen dat je krijgt wat je wilt.

 • TIP 2 Training

  #2 Less = More

  Door enthousiasme kun je het gevaar lopen om teveel en te vaak te willen trainen. Of dat nu hardlopen of het verbeteren van je kracht is. Juist wanneer een activiteit naar meer smaakt, moet je gaan oppassen.
  Een hardloper moeten weliswaar kilometers maken, maar wanneer er te snel te vaak en/of te ver wordt gelopen ondermijn je het herstel. Door dit te negeren zul je ook nooit ervaren hoe het voelt om ECHT lekker te lopen en dat is zonde.
  Dit heeft vooral te maken doordat sporters vaak de neiging hebben om het lijf dat vermoeidheid of andere kwaaltjes begint op te boeren, mentaal in de “niet-zeuren-stand” parkeert om maar door te kunnen gaan. Los van de blessures die de activiteit(en) op lange termijn danig kunnen frustreren zul je zo nooit ervaren hoe MINDER trainen juist MEER oplevert. Krachttraining, idem dito. Train een spier pas weer als hij volledig herstelt is van de laatste training, en je zit altijd goed. Dit weet je doordat een spier die volledig herstelt is, simpelweg sterker is geworden in een oefening.
  Less = More!

 • TIP 3 Voeding

  #3 Zorg dat je voldoende eet!

  Tegenwoordig zie ik het vaak in de praktijk, mensen die veel te weinig eten. En nou moet ik zeggen daar is echt wel een ijzeren discipline voor nodig. Toch is dit helemaal niet goed voor je lichaam en werkt dit juist averechts als je gewicht wilt kwijt raken. Want je stofwisseling raakt hierdoor namelijk verstoord. Dit komt doordat je lichaam (onbewust) in een spaarstand wordt gezet. Hierdoor gaat het lichaam alles opslaan wat je binnenkrijgt en zie je dus dat je stofwisseling trager wordt, met als resultaat stijgende getal op de weegschaal: HELP! Door voldoende te eten kan je dit proces tegengaan. Twijfel je of je wel voldoende voeding binnenkrijgt? Dan kan je altijd contact opnemen met diëtist van Personal Slim.

 • TIP 4 Voeding

  #4 Eet vijf à zes keer per dag

  Deze tip hangt samen met tip 3, maar het is waar. Het belangrijkste advies dat ik je kan geven is: eet vijf à zes keer per dag een gezonde maaltijd. Elke 2,5 à 3 uur iets eten zorgt ervoor dat je energieniveau op peil blijft en je geen dip of hongeraanval krijgt. Het schema kan er bijvoorbeeld als volgt uitzien:
  Tijdstip Maaltijd
  7.30 uur Ontbijt
  10.00 uur Tussendoor
  12.30 uur Lunch
  15.30 uur Tussendoor
  18.00 uur Diner
  21.30 uur Tussendoor

 • TIP 5 Gedrag

  # Stel een haalbaar doel!

  Het verkrijgen van een gelukkig en gezond leven vereist veel discipline en doorzettingsvermogen. Veel mensen stellen te hoge doelen aan zichzelf. Je kunt het beste een doel stellen die relevant is in de weg naar je einddoel toe. Ook na een aantal maanden moet je in staat zijn om dit doel nog steeds na te streven. Ook in moeilijke periodes. De ervaring leert dat velen van ons te hoge en niet haalbare doelen nastreven, waardoor de kans op terugval vergroot wordt. Werk in kleine stapjes naar je hoofddoel toe!

 • TIP 6 Gedrag

  #6 Verstop of vermijd verleidingen

  Stel jezelf de vraag wat jou triggert om terug te vallen in je oude gedrag. Als je bijvoorbeeld wilt stoppen met roken; gooi dan alle sigaretten, aanstekers en andere triggers de deur uit. Ga een tijdje niet bij rokers in de buurt. Maak het jezelf niet moeilijker dan het al is. Wil je bijvoorbeeld afvallen en ben je een snoepert? Haal dan geen lekkere dingen in huis of stop het ver weg!

 • TIP 7 Gedrag

  #7 Omring je met positieve energie en vermijd energiezuigers

  Omring je met mensen die je positieve energie geven. Zoek ook op je werk naar mensen die bijvoorbeeld kracht uitstralen. Je zult zien dat je jezelf ook krachtiger gaat voelen als je jezelf omringt met positieve krachtige energievolle mensen om je heen!

  Ga daarnaast niet om met mensen die zeggen dat het jou toch niet lukt om te veranderen. Dit zegt namelijk vaak niets over jou, maar des te meer over deze mensen zelf. Ze zijn vaak jaloers of proberen hun eigen slechte gedrag goed te praten en zoeken hierin bevestiging. Bewijs aan jezelf dat je het wel kan.