Winst

Jeetje! Ik heb echt al veel te lang niets geschreven.. En jullie maar denken: die Eva traint ook nooit meer! Slechte zaak zeg… Niets is minder waar; ik train elke week met Danny (mijn trainer van Personal Slim) en daarnaast voetbal ik op vrijdag.
Dus ik ben er nog steeds, PS is nog niet van me af! 😉

Maar ik moet zeggen dat dit juist erg positief voelt, lekker trainen en mede daardoor ben ik achter een aantal zaken gekomen. Er is wat tijd (lees: jaren) overheen gegaan, maar dan heb ik ook wat… Of ben ik ook wat.. Hmmm, ja dat is het! Ik BEN namelijk een stuk dichter bij mezelf gekomen de afgelopen jaren. Ik denk nu het eerst aan mij! En niet om/aan/voor een ander. Dit is nodig, want ik ben altijd geneigd eerst om een ander te denken en dan pas op mezelf.

En als ik terug kijk: jemig! Wat heb ik een tijd nodig gehad om weer bij mezelf te komen. De ‘perfecte ik’, of in ieder geval de ‘ik’ waar ik me goed bij voel. Geen zorgen mensen, perfect word ik nooit! 😉
Maar even to the point. Sporten; mijn allergrootste hobby! Teamsporten, yes wat ben ik blij dat ik dit nog/weer kan, al is het op een ander niveau (dan dat ik ooit gewend was). Het ‘doe maar relaxed, oh nee we zijn stiekem toch te fanatiek’ niveau!
Nu ik erachter ben gekomen wat voor meerwaarde dat in mijn leven heeft, kwam ik er ook achter hoe mijn lichaam zichzelf staande heeft gehouden. Ik hield mezelf onbewust staande met teveel negatieve emoties waarvan ik het bestaan niet eens wist.
Ik heb mezelf er onbewust van weerhouden mezelf te zijn… Ja, denk daar maar eens over na!
Maar serieus, ik heb echt heel veel tijd nodig gehad om weer bij mezelf te komen. Ik ben ontzettend vaak tegen dezelfde muur opgelopen, onbewust. Maar sinds een tijdje ben ik me dat dus ook pas echt bewust geworden.
Ik heb zo lang ‘gevochten’ om mezelf weer terug te vinden. Ik, de Eva van een aantal jaar terug, die helaas gezien de omstandigheden niet meer ‘haalbaar’ bleek te zijn. Dat is best wel confronterend, maar goed, ook dat mag er zijn. Het mooie is juist dat dat gedeelte nodig was om te komen waar ik nu ben!
Ik ben namelijk zo ontzettend blij; het is me sinds een tijdje ‘gelukt’ om weer mezelf te zijn. Niet iemand die zoekt naar de dingen waarvan ik graag zou willen dat ik ze weer zou kunnen, maar juist de persoon zijn die dingen kan die goed zijn en bij me horen. Goed genoeg voor mij, voor mezelf.

En dan kijk ik nu dus terug op een heel proces: enkels waar ik steeds doorheen ging, op m’n hoofd vallen tijdens een wedstrijd (hersenschudding), daarna een lichaam dat het steeds af liet weten, in de ziektewet belanden, veel slapen overdag, boosheid, verdriet, onbegrip en noem maar op. The whole package met als resultaat fibromyalgie, zomaar cadeau!
Lastig, heel lastig. Waarschijnlijk dat het onbewuste me nog meer last bezorgde dan het bewuste. Bij dit laatste kon ik het tenminste afreageren door boos te zijn, te huilen of flink te balen. Maar dat is niet meer aan de orde, het is oké zo (al zou ik soms… ;-)).
Sinds ik het gevoel heb dat ik weer mezelf ben, geeft dit me natuurlijk een enorme boost! Ik heb zelfs zelfs tegen Danny (mijn trainer) gezegd: soms lijkt het zelfs alsof ik niet (meer) ziek ben! Soms echt (even) pijnvrij. En jeetje, wat voelt dat goed!
De pijn die meestal aanwezig is, is zoveel keer beter te dragen dan toen ik nog in strijd was met mezelf, wát een verademing! De strijd in mij heeft een boel opgeleverd en ik zie het als winst!
En als ik terug kijk: het heeft een aantal jaren geduurd om mezelf weer te hervinden, maar ik kan zeggen: ik ben TROTS op mezelf!

VRIJBLIJVEND ADVIESGESPREK AANVRAGEN?

Naam:

E-mailadres:

Telefoonnummer:

DIRECT TIPS ONTVANGEN?

ONTVANG DIRECT 27 GEZONDHEIDSTIPS!
Klik op deze link en ontvang direct 27 voeding-, trainings- en gedragstips van

Personal Slim!

– GROETEN VAN HET PS TEAM! –

Reacties

reacties

CategorieGeen categorie
Logo_footer   
     © 2016 Personal Slim

Volg ons: