Esther Deinum (1977) ging drie jaar geleden het gesprek aan met ‘de jongens’ van Personal Slim. Ze was te dik, kortademig, had pijn in haar heupen en moeite met traplopen. Een openhartig verhaal van een zuivere, prachtige vrouw.

‘Ja, begint ze te vertellen, het eerste jaar dat ik met Youri trainde ging het vooral om afvallen en conditie opbouwen. De knop moest om, ik was zelf doodziek van mijn lijf, maar dat mijn vrouw me ook steeds minder aantrekkelijk begon te vinden, daar kon ik niet mee leven. Ik wilde haar niet verliezen.

Zelfvertrouwen
Ik begon te trainen met Youri en ging, met behulp van de diëtist van Personal Slim, op dieet. Youri wist krachten in mij naar boven te halen, die ik nooit vermoed had. Als ik zeker wist dat ik echt niet meer kon, zei Youri: ‘Kom op Esther, nog twee’. En dan kreeg ik het nog voor elkaar ook. Door Youri kreeg ik zelfvertrouwen en discipline.

Het eerste jaar wandelde ik de tien kilometer van de ‘Loop van Leeuwarden’, en jaar later de vijf kilometer hardlopen. En in 2016 was ik in staat de tien kilometer, rennende af te leggen. Fantastisch, en je moet weten dat ik in het begin na zeventien seconden hardlopen op de loopband, totaal kapot was.

Sporten
Kortgeleden vertelde Youri me dat ik tijdens het eerste jaar trainen, amper een woord zei. En weet je dat ik me dat niet eens meer kan herinneren. Sporten hoort nu zo bij me. Ik moet zeker drie keer in de week echt fanatiek bewegen. Zoals ik vroeger drugsverslaafd was, ben ik nu sportverslaafd. Ik heb thuis zelfs een mini-gym.

Esther 2.0
Ik volg momenteel het Active Healthy Body (AHB) programma. Ik moet en zal één keer in mijn leven een blokjesbuik hebben. Al zal er per jaar één blokje bij komen, het gaat me lukken. Maar ik heb geen tijdsdruk. Ik werk er aan, en dat is voor mij genoeg. Ik wil geen druk meer. Ik ben nu 22 kilo lichter en voel me beter dan ooit.’ ‘Een soort Esther 2.0’, suggereer ik. Een opmerking die ze bescheiden weg wuift.

Scheiding
Ze vervolgt haar verhaal. ‘Ik heb verdrietige tijden gekend. Vorig jaar zijn mijn vrouw en ik gescheiden. Met liefde overigens. We zijn nog steeds goed bevriend. Maar we hebben tijdens onze acht jaar durende relatie veel tegenslagen gehad, mensen aan kanker verloren. Tja, en wat krijg je dan… twee vrouwen die alleen maar voor elkaar willen zorgen en zich zelf wegcijferen, dat gaat niet goed. Ik hield van de ander en niet van mezelf. Toen mijn partner ook nog eens verliefd werd op iemand anders, hebben we er een punt achter gezet.

Balans
Door de scheiding heb ik echt de kracht gekregen om keihard te gaan sporten. Kortgeleden heb ik een nieuwe liefde ontmoet. En we zijn in balans samen. Mijn vriendin is ook sportief en bewust met voeding bezig. Het voelt allemaal heel goed. Ik hoef haar niets uit te leggen.
De Esther van vroeger ken ik niet meer. Ja, in de tijd dat ik drugs gebruikte vond ik mezelf prachtig. Ik woog rond de veertig kilo. Geweldig vond ik dat. Maar ik was natuurlijk niet gezond. Nu heb ik een goed en gezond lijf.
Maar, ik blijf op mijn hoede. Ik ga me nooit te buiten aan alcohol. Ik ben gewoon bang dat mijn grenzen gaan vervagen en in de kroeg met mensen van vroeger in aanraking kom. Ik ken mijn valkuilen. De kans dat ik dan de verleiding niet kan weerstaan blijft aanwezig. Die grens zoek ik nooit meer op.’

Dromen
Ons gesprek is bijna teneinde en ik bedank Esther voor haar vertrouwen en zeg dat ik discreet met haar verhaal over haar drugsverleden zal omgaan. ’Oh,’ zegt Esther, ‘dat is helemaal niet nodig. De meeste mensen weten het wel. Ik geef ook voorlichting voor het C.O.C. op scholen. Dan leg ik de jongeren uit dat een ‘comming out’ moeilijk kan zijn. Een warboel in je hoofd. Dat, dat voor sommigen een reden kan zijn om drugs te gaan gebruiken. Ik leg ze dan uit, dat ze niet in hun hoofd moeten blijven zitten. Bel een vriend of vriendin, zoek afleiding. Ga sporten. Kom uit je hoofd en werk aan je lichaam. Opgeven is geen optie. Jaag je dromen na. Dan pas word je een betere versie van jezelf.’

Ik ben stil en kijk haar aan. Esther begint te lachen en zegt: ‘Ja, je hebt gelijk, ik ben nu Esther 2.0.’

Wil je, net als Esther, een betere versie van jezelf worden, vraag dan een, tijdelijk gratis, ontdekkingssessie aan. Persoonlijk en vrijblijvend, bespreken we dan hoe we jouw 2.0 versie naar boven kunnen halen.

Ontdekkingssessie? Graag.

Reacties

reacties

CategorieGeen categorie
Logo_footer   
     © 2016 Personal Slim

Volg ons: