Tegenover me zit Daniëlle Feenema. Een prachtige vrouw, mooi strak in haar vel. Danielle is diëtiste en heeft een eigen onderneming: ‘Dieetstyle’. Naast haar zit Youri Matthijs, haar personal trainer. Er is duidelijk chemie tussen deze twee. Ze hebben veel plezier en plagen elkaar regelmatig.

Daniëlle Feenema. Foto: Karin Donk
Daniëlle Feenema. Foto: Karin Donk

‘Waarom ben jij begonnen met trainen met een personal trainer?’, is mijn eerste, nogal directe, vraag. ‘Nou…’, begint Danielle haar verhaal, ‘tijdens de zwangerschap van ons eerste kindje kreeg ik last van bekkeninstabiliteit. Ik kon helemaal niks meer. Niet tillen, niet traplopen en -op het laatst- niet meer normaal lopen. Ik was compleet invalide en verging van de pijn’. Het sporten na de bevalling was geen succes, ik ging te snel over mijn grenzen, kreeg meer klachten en had er geen plezier meer in. Toen ik zwanger was van onze tweede wilde ik het anders gaan doen.

Na de bevalling kreeg Danielle het advies om te gaan trainen om de spieren rond haar bekken sterk te maken. ‘Ik ben naar de eerste de beste personal trainer gegaan. Helaas voelde ik me niet fijn bij hem. Hij dacht dat het nodig was om iemand eerst volledig af te breken en dan vervolgens weer op te bouwen. Deze aanpak past totaal niet bij mij. Dus ben ik verder gaan zoeken. Toen kwam ik bij Personal Slim terecht. Danny voelde feilloos aan wat ik wilde. Samen zijn we aan de slag gegaan om de spieren rond mijn bekken sterk te maken. Onvoorstelbaar hoe ik daar van opknapte. Bovendien begon ik te genieten van het sporten. Ik heb van nature een instabiel lijf. Vroeger, toen ik nog turnde, kwam me dit goed van pas. Ik ben heel erg lenig. Maar het heeft ook nadelen. Het is voor mij dus heel belangrijk om sterke spieren te hebben.’

Op een gegeven moment ging Danny op vakantie en nam Youri de trainingen over. ‘En hoewel ik het met Danny prima had, voelde ik me bij Youri meer mezelf. Youri is een beetje gek.’ ‘Nou ja’, vult Youri aan, ‘jij bent echt helemaal gek. Jij bent degene die hier soms de meest bizarre oefeningen bedenkt. Neem de ‘handstand burpee’, die komt uit jouw koker.’ (De burpee is variatie op de squat, waarbij de push up en een sprong onderdeel van de oefening zijn). Met open mond staar ik ze aan. ‘En daar voeg jij dan nog een handstand aan toe?’, vraag ik Danielle. ‘Ja hoor’, antwoordt ze stralend. ‘Daarom train ik ook twee keer in de week met Youri. Als hij naast me staat, durf ik alles en ga ik net een stapje verder, dan wanneer ik alleen zou trainen. Zodra ik het LT&WC binnen stap, stop ik de dagelijkse beslommeringen samen met mijn sporttas in een kluisje. Dan is het ‘Daan’-tijd. Even helemaal los. Stoppen met trainen bij Youri is geen optie. Mijn man en ik hebben beide een eigen onderneming en twee kinderen. Ik moet een hoop ballen in de lucht houden en als ik niet afspreek om te sporten dan schiet het erbij in. Ik kan het iedereen aanraden. Ik heb heel veel plezier en word stiekem sterk en strak. ‘Ja’, voegt Youri toe, ‘ik heb bij alle mensen met wie ik werk precies in mijn hoofd hoe de training er uit gaat zien. Maar bij Danielle loopt het vaak net een beetje anders’.

‘Tjonge’, zeg ik tegen Danielle, ‘en dat vanwege een bekkeninstabiliteit, want jij, als diëtiste had na je zwangerschap natuurlijk amper overgewicht?’ ‘Oh jawel hoor’, antwoordt Danielle stralend. ‘Ik ben tijdens het trainen ook nog eens dertien kilo afgevallen. Was me tijdens het zwanger zijn aan chocola te buiten gegaan’. ‘Hahaha’, lacht Youri, ‘kun jij je voorstellen dat deze strakke dame getrouwd is met één van de bekendste snackbareigenaren in Leeuwarden?’ ‘Braaksma op het Vliet bedoel je?’, vraag ik stomverbaasd. ‘Klopt’, zegt Danielle, ‘maar zolang je je houdt aan één ‘P’ in de twee weken is er niets aan de hand.’

Wil je, net als Daniëlle, met plezier stiekem sterk worden? Vraag dan een adviesgesprek aan
Gratis adviesgesprek aanvragen

Reacties

reacties

CategorieGeen categorie
Logo_footer   
     © 2016 Personal Slim

Volg ons: