KWF

Grenzeloos

September, de zomer is op zijn retour. Vakanties liggen achter ons. De avonden worden korter. Geen glazen ijskoude prosecco of rosé meer op een doordeweekse dag. Nee. Weer goed zorgen voor mezelf. Drie gezonde, schone maaltijden per dag. Drie verantwoorde tussendoortjes. Weer, zonder angst, één keer per week op de weegschaal. ‘Zonder angst’, zeg ik, want, diep van binnen weten we immers allemaal heel goed waar het mis gaat. Maar, laat ik voor mezelf spreken. Ik weet heel goed waar mijn valkuilen liggen. Kijk, dat sporten gaat prima. Tot een jaar geleden was ik de meest fanatieke niet sporter van deze stad. Als het op bewegen aankwam, drukte ik mijn snor. Ja, mijn snor. De natuur heeft bepaald, dat vrouwen na een bepaalde leeftijd geen kinderen meer moeten krijgen. Je lijf gooit het aanwezige oestrogeen overboord en dan krijg je een snor. Maar dat terzijde.

Sinds mijn wegen die van Personal Slim kruisten, vind ik sporten fijn. Ik ben een ‘grenzeloos’ type en heb daar nu eindelijk eens profijt van. In gedachten wens ik een halter het meest vreselijke toe, maar als Jelle zegt dat, dat stuk dood metaal omhoog moet, gaat ie omhoog. Zo ontstond het idee om te proberen mijn grenzeloosheid te kanaliseren. Let wel: ‘Proberen’. Want, dat is me toch een partij moeilijk! Maar ik heb handvatten. Gewapend met lijstjes, ontwikkeld door Personal Slim, krijg ik inzicht in mijn gedrag. Ik moet met de billen bloot. Alleen eerlijkheid gaat me brengen waar ik wil zijn. Geen smoezen, uitvluchten en excuses meer voor grenzeloos eet- en drinkgedrag. Het besef dat bewegen super goed voor me is maakt me blij. Helaas geeft goed bewegen me geen vrijbrief om mijn eetgedrag niet te veranderen. Het is de brandstof die van mijn lijf een goed geoliede machine moet maken.

Oh ja, voor ik het vergeet. In het vroege voorjaar, stond hier een mevrouw voor de deur met de vraag of ik alsjeblieft wilde collecteren voor het KWF ergens in september. Ik had me net ingeschreven voor ‘de loop van Leeuwarden’, dus, euforisch over mijn inschrijving voor een wandeltocht, zei ik direct: ‘Ja’. De tijd gaat snel. De collectebus staat klaar, in de namiddag ga ik, deze week, op pad. Grenzeloos fanatiek langs de deuren om zoveel mogelijk geld op te halen om kanker beheersbaar te maken. Mochten jullie me tegenkomen met collectebus… Alvast bedankt ☺.

Tot later,
Elly

Reacties

reacties

CategorieGeen categorie
Logo_footer   
     © 2016 Personal Slim

Volg ons: