Op ontdekkingsreis door Aqua Zoo

Afgelopen zondag heb ik weer volledig geprofiteerd van mijn betere lichaam. Ons gezin is een “samengesteld gezin”. Mijn man heeft twee zonen, een schoondochter en twee kleinkinderen. Ik heb twee dochters en een schoonzoon. Dit hebben we in een pan gegooid, even roeren. Heerlijk, niks meer aan doen. Harmonie.

Gistermiddag zijn we met zijn allen naar Aqua Zoo geweest. Wat is dat een leuk dierenpark geworden! De kleinkinderen, Sophie van vijf en Tycho van drie, keken hun ogen uit. Om de honderd meter is er wel een hindernisbaan voor de kinderen te vinden. Lopen over boomstronken terwijl ze zich vast moeten houden aan wiebelende touwen. Reuzenstappen maken om van de ene boomstam op de andere te komen. Dwars door de bosjes en over onregelmatig terrein.

Vol respect bekijk ik wekelijks de foto’s die gemaakt worden van de bootcamp. Dit is voor mij nog een brug te ver. Maar deze minihindernisbanen durfde ik wel aan. En, ik had een heel goed excuus om buiten de gebaande paden te treden en de bosjes in de duiken. Kleinzoon Tycho. Pas drie en vastbesloten de doen wat zijn grote zus ook doet. Met zijn bonus oma erbij was geen berg te hoog.

Ik heb een aanvaring met brandnetels gehad, omdat ik zo nodig moest uitvinden wat er achter een bepaald dierenverblijf te vinden was. Ik heb met mijn dochter en de twee kleintjes vlotje gevaren. Doodeng. Dat ding begon vervaarlijk te wiebelen bij het opstappen. “Toe maar”, riep mijn man vanaf de oever, “denk maar aan die halve bal waar Jelle je ook op laat staan”. Daar ging ik. Op naar de overkant.

Niet om de honderd meter op een bankje om bij te komen. Nee, gewoon één keertje zitten om een beetje te drinken. Ik heb mijn armen getraind door voor Tycho een wip op en neer te bewegen. Toen Sophie erbij kwam en mee wilde doen, heb ik mijn linkerbeen ingezet om die wipwap wat meer gang te geven. Wat heb ik genoten. Dit gevoel wil ik nooit meer kwijtraken. Ik ga verder op dit ingeslagen pad. Het beste moet nog komen…

Reacties

reacties

CategorieGeen categorie
Logo_footer   
     © 2016 Personal Slim

Volg ons: